

# Library Services Grants to the Pacific Region Training Workshop Hyatt Place Waikiki Beach, Honolulu (Lokahi 3, 2nd floor meeting space)

#### **AGENDA**

#### Day 1: Monday, May 16, 2016

9:00 a.m. Welcome – Introductions, Overview, Logistics 9:30 a.m. State Library Perspective from the Hawaii State Public Library System – Stacey Aldrich	
Stacey Aldrich	
•	
10:30 a.m. Break	
10:45 a.m. Presentations on Library Programs and Services by Each Territory and Fre	ely
Associated State	
American Samoa (30 min: 10:45-11:15) (5 min reset)	
CNMI (30 min: 11:20-11:50) (5 min reset)	
Guam (30 min: 11:55-12:25)	
12:30 p.m. Lunch on own	
2:00 p.m. Field trip #1 – Hawaii State Library / Hamilton Library (FSM, RMI, Palau	)
2:00 p.m. Individual Meeting – Guam	
3:00 p.m. Individual Meeting – American Samoa	
4:00 p.m. Individual Meeting – CNMI	
6:00 p.m. Optional LEAP II Cohort Dinner at Gyu-Kaku (1221 Kapiolani Blvd # 103	5)

## Day 2: Tuesday, May 17, 2016

9:00 a.m.

	T
9:30 a.m.	IMLS Update – Teri DeVoe
10:00 a.m.	New Resources for Library Services in the Outer Pacific – Teri DeVoe
10:30 a.m.	Break
10:45 a.m.	Presentations on Library Programs and Services by Each Territory and Freely
	Associated State (continued from Monday)
	Federated States of Micronesia (30 min: 10:45-11:15) (5 min reset)
	Republic of the Marshall Islands (30 min: 11:20-11:50) (5 min reset)
	Republic of Palau (30 min: 11:55-12:25)
12:30 p.m.	Lunch on own
2:00 p.m.	Field trip #2 – Aiea Library / Salt Lake Library (AS, CNMI, Guam)
2:00 p.m.	Individual Meeting – Palau
3:00 p.m.	Individual Meeting – Federated States of Micronesia
4:00 p.m	Individual Meeting – Republic of the Marshall Islands

Welcome Back – Recap and Day 2 Overview

### Day 3: Wednesday, May 18, 2016

Territories only (American Samoa, CNMI, and Guam) with Hawaii as mentor state

9:00 a.m. The New State Program Report (SPR): Big Picture and Rationale

9:30 a.m. New SPR Framework Overview

10:30 a.m. Break

10:45 a.m. New SPR Demonstration and Working with Projects

12:30 p.m. Lunch on own

2:00 p.m. Five-year Evaluation Guidelines

3:30 p.m. Adjourn